Great to see you here!

Job Opening as Group Accountant in Mariehamn, Åland

Vi söker nu en ny medarbetare till vårt koncernkontor i Mariehamn som:

Group Accountant

Som Group Accountant ansvarar du för Optinovakoncernens bokslutsprocess och koncernkonsolidering på månads-, halvårs- och helårsbasis, samtidigt som du även ansvarar för moderbolagets löpande redovisning. Du har en viktig roll som koncernens Internal Accounting Partner, där du stöder koncernens ekonomiavdelningar på Åland och utomlands med bl.a. internprissättning, svårare redovisningsfrågor och ekonomifrågor i koncernens ERP system.  

Du har ekonomisk grundexamen samt gärna högskoleexamen inom redovisning eller ekonomi, och/eller 1-3 års erfarenhet av redovisnings- eller controllerarbete. Möjlighet finns att växa med rollen. Du pratar och skriver engelska obehindrat.  

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig som är en duktig kommunikatör och är van att arbeta självständigt och driver arbetet för att uppnå mål. Du är noggrann och strukturerad. Du är nyfiken och har lätt för att lära dig nya uppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en heltidstjänst som gäller tillsvidare. Placeringsort är Mariehamn, men innefattar resor till både lokala och utländska kontor. Som Group Accountant rapporterar du till koncernens CFO i Mariehamn. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Eventuella frågor besvaras av Daniela Forsgård, CFO, tel. 0457-5390681. Välkommen med din ansökan och CV senast 28.9 till: career@optinova.com