Great to see you here!

IT Chef - Optinova Group

Optinova koncernen söker nu en person för att ta hand om vår IT helhet globalt. Digitalisering av vår verksamhet är en av nycklarna till att utveckla vår kärnverksamhet, extruderingen, till nästa nivå.

* Utvecklandet av en modern IT miljö för våra anställda - från fabrikens produktionslinje till våra globala säljare.

* Systemintegration och digitalisering av vår produktionsmiljö, för att ta oss närmare industri 4.0 och en Smart Factory setup.

Din vardag

Som IT Chef är du ansvarig för den IT tekniska miljön och dina tre medarbetare som du utvecklar och motiverar i #mågottfabriken anda. Du hjälper organisationen genom att digitalisera arbetsprocesser, skapa bra beslutsstöd och effektivisera rutinarbete.

Detta innebär att du samlar behov, prioriterar och driver IT roadmapen. Du skapar och utvecklar teamets processer för användarstöd, IT styrning och mer. Du kan själv gå in och jobba med tekniska uppgifter när möjlighet finns.

I din roll arbetar du nära, samt rapporterar till CTO.

Vem är du?

Vi söker en ledare med erfarenhet av IT utveckling och coachande av medarbetare, som har erfarenhet som expert och gärna går in och levererar praktiskt där det behövs. Du kan skapa en vision och leda organisationen mot den, över kulturella och geografiska gränser. Över allt annat så vill du nå resultat, du är en avslutare som får saker på plats till deadline.

Du har erfarenhet av teamledarskap och en vilja att få dina medarbetare att växa. Du har också jobbat med it-styrning och processer några år, vilket gör att du kan översätta organisationens behov till en IT road-map, samt leverera mot den.

Du har erfarenhet av några av följande områden: Office365, IT Infrastruktur/övervakning, säkerhet och GDPR, automatisering av IT rutiner, Integration av IT system såsom ERP/ MES, CRM, BI, HR, Data Warehouse.

Vi gillar extra mycket om du också har erfarenhet av att jobba i en agil miljö, Industri 4.0, Scada system, OEE eller annan digitalisering av industriella processer.

Du jobbar främst från Åland men resor några gånger per år till våra andra fabriker och kontor ingår i jobbet, så svenska och engelska är de språk som du behöver behärska.

Intresserad? Skicka in ditt CV och ansökan, inkl. löneanspråk, till career@optinova.com senast 10 maj. Vi intervjuar fortlöpande. För mera information om tjänsten kontakta Andreas Perjus, CTO, andreas.perjus@optinova.com.

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.